ESG Book, lider mondial în domeniul datelor și tehnologiei de sustenabilitate, a publicat o nouă analiză care arată că nivelurile de raportare a informațiilor ESG relevante din punct de vedere financiar și relevante pentru industrie rămân scăzute, în ciuda unei creșteri generalizate a raportării generale privind sustenabilitatea, scrie publicația ESG News.
Cercetarea coincide cu lansarea noului scor de performanță ESG al firmei, o evaluare transparentă, bazată pe date, a performanței corporative în materie de sustenabilitate, inspirată de standardele International Sustainability Standards Board (ISSB). Publicate în iunie 2023, noile standarde ale ISSB, mult așteptate, marchează o schimbare semnificativă la nivel mondial în ceea ce privește dezvăluirea de informații relevante din punct de vedere financiar privind sustenabilitatea și sunt considerate o nouă bază de referință globală pentru piețele de capital.
Analiza ESG Book relevă faptul că, în prezent, companiile europene se află în fruntea colegilor de la nivel mondial în ceea ce privește performanța în materie de sustenabilitate, în frunte cu corporațiile din Franța, cu un scor mediu de performanță ESG de (54,9). Prin comparație, companiile cu sediul în SUA au un scor mediu de 50,1, iar companiile japoneze au un scor mediu de 49,5.1
La scară globală, corporațiile europene demonstrează, de asemenea, cele mai ridicate niveluri de raportare generală a informațiilor ESG, în condițiile în care peisajul de raportare este modelat rapid de reglementările emergente, inclusiv de taxonomia UE și de Directiva privind raportarea sustenabilității corporative (CSRD). O analiză recentă a ESG Book a arătat că reglementările ESG la nivel mondial au crescut cu 155% în ultimul deceniu.
Cu toate acestea, în timp ce companiile europene au rezultate bune în ceea ce privește publicarea generală a indicatorilor ESG, se observă o scădere notabilă în ceea ce privește raportarea datelor de sustenabilitate relevante pentru industrie. Aceste informații au o probabilitate mai mare de a avea un impact asupra valorii de întreprindere a unei societăți și sunt solicitate de investitori și de instituțiile financiare pentru a obține informații mai exacte în domenii importante ale performanței în materie de sustenabilitate.
Noua soluție a ESG Book a fost dezvoltată ca răspuns la multe dintre provocările actuale ale pieței în ceea ce privește ratingurile de sustenabilitate, inclusiv la opacitatea metodologiilor de notare și a datelor de bază, la lipsa de standardizare și la capacitatea limitată de a măsura parametrii specifici industriei și sectorului.
Acoperind aproape 10.000 de companii cotate la nivel mondial, scorul de performanță ESG oferă o evaluare aprofundată, în timp real, a sustenabilității corporative prin analize separate privind performanța și dezvăluirea de informații, cu peste 450 de indicatori ESG și de emisii standardizați și derivați, aplicați fiecărei companii.
Cu o metodologie complet transparentă, care permite instituțiilor financiare și corporațiilor să aibă acces la cadrul, cartografierea datelor și calculele scorului, scorul de performanță ESG permite în mod unic clienților să treacă de la nivelul scorului la datele brute și documentația sursă care stau la baza acestuia. Soluția ESG Book încorporează materialitatea specifică sectorului și oferă un istoric punctual pentru analize în timp.
Dr. Daniel Klier, CEO al ESG Book, a declarat: „Facem tranziția de la o lume a ratingurilor simpliste și opace la un peisaj de date de sustenabilitate din ce în ce mai avansat și ne îndepărtăm de trecutul în care un singur scor era folosit pentru a explica modul în care o companie se comportă în ceea ce privește aspectele ESG și climatice.”
„ESG Book conduce această transformare prin furnizarea de date ESG complet transparente și trasabile, care sunt aliniate la cele mai recente standarde din industrie și care oferă o imagine mai sofisticată a performanțelor de sustenabilitate corporativă cu importanță financiară.”
„Odată cu lansarea scorului de performanță ESG, le oferim investitorilor și corporațiilor un instrument mai precis pentru a determina riscurile și oportunitățile ESG semnificative din punct de vedere financiar și o mai mare transparență pentru a permite obținerea unor rezultate mai durabile.”
Scorul de performanță ESG poate fi utilizat pentru o gamă largă de investiții, cercetare și angajare, inclusiv pentru analize fundamentale, selectarea portofoliului și evaluarea comparativă.