Photo 156071969 © Tktktk | Dreamstime.com

Citi a publicat raportul ESG pentru 2022

Banca americană Citi, cu operațiuni și în România, a publicat Raportul 2022 privind mediul, social și guvernanța (ESG), în care subliniază progresele înregistrate în vederea construirii unor comunități mai durabile, mai diverse și mai echitabile în întreaga lume. Acest raport anual oferă mai multe informații despre performanța și gestionarea angajamentelor Citi de a aborda prioritățile sociale și de mediu, anunță ESG News.

„La Citi, ajutarea clienților noștri să navigheze printre provocări și să profite de oportunitățile lumii noastre în schimbare rapidă este fundamentală pentru misiunea noastră de a permite creșterea și progresul economic”, a declarat Jane Fraser, CEO, Citi. „Este important de menționat că este, de asemenea, vital pentru propria noastră activitate și esențial pentru modul în care oferim servicii clienților noștri și îi ajutăm să își susțină afacerile în viitor.”

Punctele principale ale raportului includ:

Sprijinirea angajamentului Citi în favoarea finanțării durabile: Prin intermediul obiectivului său de finanțare durabilă de 1 trilion de dolari, Citi facilitează o gamă largă de activități, de la energie regenerabilă și tehnologie curată la asistență medicală și locuințe la prețuri accesibile. Din 2020 până în 2022, Citi a finanțat și facilitat un total de 348,5 miliarde de dolari în activități de finanțare durabilă la nivel global, ceea ce plasează compania pe drumul cel bun pentru a-și atinge obiectivul până în 2030.
Creșterea numărului de locuințe la prețuri accesibile: În 2022, Citi a acordat împrumuturi de aproximativ 6 miliarde de dolari pentru proiecte de locuințe la prețuri accesibile, ceea ce face ca Citi să fie cel mai important creditor pentru dezvoltarea de locuințe la prețuri accesibile din SUA pentru al 13-lea an consecutiv.
Sprijinirea clienților în tranziția energetică și Net Zero: Ca parte a angajamentului său de a ajunge la net zero până în 2050, Citi a anunțat recent obiectivele de reducere a emisiilor în 2030 pentru patru noi sectoare din portofoliul de credite: Producția de automobile, Imobiliarele comerciale, Oțelul și Mineritul de cărbune pentru termie. De asemenea, Citi și-a reorganizat activitatea pentru a face față oportunităților oferite de tranziția energetică. Printre acestea se numără creșterea numărului de cursuri de formare specifică în domeniul climei pentru echipele sale bancare și extinderea echipei sale bancare Clean Energy Transitions, care oferă servicii de consultanță și de strângere de capital pentru companiile implicate în tranziția energetică.
Aprovizionarea cu energie electrică 100% regenerabilă pentru operațiunile și instalațiile Citi: Citi a menținut aprovizionarea cu energie electrică 100% din surse regenerabile pentru sediile și facilitățile sale, ca parte a obiectivului său mai larg „net zero” de a reduce amprenta ecologică a operațiunilor Citi.
Contribuția la reducerea decalajelor de bogăție rasială: Citi a făcut progrese în ceea ce privește Acțiunea pentru echitate rasială, efortul pe trei ani, în valoare de 1,1 miliarde de dolari, al Citi și al Fundației Citi de a contribui la reducerea decalajelor de bogăție rasială și la creșterea mobilității economice în Statele Unite, și a făcut publice rezultatele auditului de echitate rasială realizat de o terță parte independentă. În plus, Citi a anunțat planul său de a extinde Citi Impact Fund la 500 de milioane de dolari, ceea ce va extinde capacitatea firmei de a face investiții directe în companii conduse de fondatori diverși care ajută la rezolvarea unor probleme critice pentru comunitățile defavorizate.
Promovarea filantropiei strategice: Prin intermediul inițiativei Pathways to Progress, Community Finance Innovation Fund și nu numai, Citi Foundation a acordat granturi în valoare de 94 de milioane de dolari unor organizații care lucrează în domeniul oportunităților economice pentru tineri, al incluziunii financiare și al soluțiilor comunitare.
Continuarea transparenței în ceea ce privește echitatea salarială: La începutul acestui an, Citi a făcut publică actualizarea sa anuală privind echitatea salarială, subliniind progresele înregistrate în reducerea diferențelor de remunerare pentru femeile la nivel global și pentru minoritățile din SUA în cadrul firmei. În 2022, Citi a promovat una dintre cele mai mari și mai diverse clase de directori generali din ultimii ani – peste o treime din totalul clasei erau femei și peste o treime în SUA erau minorități rasiale și/sau etnice.
Depășirea și extinderea obiectivelor de reprezentare: Citi a anunțat că și-a depășit obiectivele aspiraționale de reprezentare a diversității pentru perioada 2018-2021 – crescând reprezentarea la nivelurile de la vicepreședinte adjunct la director general pentru femei la 40,6% la nivel global și reprezentarea persoanelor de culoare pentru aceleași niveluri la 8,1% în SUA. În septembrie 2022, Citi a anunțat că și-a extins obiectivele de reprezentare pentru a include piețe suplimentare și grupuri subreprezentate, fiind inclusiv prima mare bancă americană care a stabilit un obiectiv aspirațional de recrutare pentru angajările LGBTQ+ la începutul carierei la nivel global.

Citi este prezentă în România din anul 1996 şi furnizează produse şi servicii financiare de top companiilor locale şi multinaţionale, intreprinderilor mici si mijlocii, instituţiilor guvernamentale şi organizaţiilor non-profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha *