Photo 19234827 | Allianz © Tomasz Bidermann | Dreamstime.com

Allianz se angajează să obțină emisii nete zero în operațiuni până în 2030

Allianz publică primul său plan cuprinzător de tranziție spre emisii net-zero până în 2050 în portofoliile sale de investiții și de subscriere, potrivit căruia, până în 2030, va atinge obiectivul în cadrul propriilor sale operațiuni, scrie ESG News.

Compania prezintă obiective intermediare concrete până în 2030 pentru a reduce emisiile de GES în cadrul operațiunilor comerciale proprii ale Allianz, în portofoliul de investiții proprii și în activitățile de asigurare. De asemenea, Allianz spune că își va consolida activitățile de implicare existente cu clienții și companiile în care a investit într-o călătorie comună de tranziție net-zero și își va extinde creșterea vizată a energiei regenerabile, a tehnologiilor cu emisii reduse de dioxid de carbon și de tranziție ulterioară, precum și a mobilității sustenabile atât în cadrul activităților de investiții, cât și în cel al asigurărilor.

„Cu evenimentele meteorologice extreme, această vară a întărit urgența de a acționa în ceea ce privește schimbările climatice. Guvernele, întreprinderile și indivizii trebuie să colaboreze pentru a construi reziliența și a limita încălzirea globală la 1,5°C.

Prin urmare, la Allianz, ne angajăm să ne atingem propriile obiective de zero net, precum și să colaborăm cu clienții noștri și cu companiile în care investim în tranziția lor. Credem că obiectivele noastre intermediare ne vor ajuta să ne realizăm potențialul de creștere și să contribuim la un viitor mai sănătos și mai sigur pentru toată lumea”, a declarat Oliver Bäte, director general al Allianz.

Planul de tranziție al Allianz include un angajament de a obține o creștere profitabilă de 150% a veniturilor din energie regenerabilă și soluții tehnologice cu emisii reduse de carbon în segmentul asigurărilor comerciale până în 2030 față de 2022. Allianz este deja unul dintre principalii asigurători de parcuri solare fotovoltaice și eoliene, atât onshore, cât și offshore. În plus, își propune să ofere acoperire pentru tehnologiile emergente pe bază de hidrogen. În calitate de investitor, Allianz intenționează să susțină accelerarea dezvoltării energiei regenerabile prin investiții suplimentare de 20 de miliarde de euro în soluții climatice și de tehnologii nepoluante, în conformitate cu regulamentul UE privind durabilitatea. Acest lucru se bazează pe investițiile majore anterioare ale Allianz în infrastructura de energie verde, inclusiv în parcuri eoliene și solare, hidrogen verde sau amoniac verde.

Obiective intermediare de decarbonizare

Compania preconizează că aceste eforturi vor contribui în mod semnificativ la o reducere a intensității emisiilor cu 45% în cadrul mai multor linii de asigurări corporative ale Allianz, constând în clienți companii mari care își raportează deja emisiile de GES.

Pentru portofoliul de asigurări auto cu amănuntul, Allianz are ca obiectiv o reducere a emisiilor de carbon cu 30% pe nouă piețe europene cheie până în 2030 (Austria, Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania, Elveția, Marea Britanie). Anul de referință pentru aceste obiective de decarbonizare este 2022.

În timp ce aceste obiective intermediare pentru 2030 sunt primele stabilite pentru portofoliul de asigurări Allianz P&C, Allianz a depășit deja obiectivele intermediare stabilite anterior pentru 2025 pentru portofoliul său de investiții proprii. Noul obiectiv înjumătățește acum emisiile până în 2030, comparativ cu 2019, cu un accent special pe stimularea activă a reducerii emisiilor în sectoarele energiei, oțelului și automobilelor.

Obiectivele climatice pentru operațiunile de afaceri ale Allianz de a fi net-zero până în 2030 rămân neschimbate, deși calendarul a fost armonizat la 31 decembrie 2029, pentru toate segmentele.

„Stabilim obiective tangibile pentru a crea transparență și încredere și pentru a da un exemplu. Planul nostru cuprinzător de tranziție susține angajamentul nostru de a ne schimba propria activitate și de a ne încuraja, precum și de a ne sprijini clienții și partenerii în demersurile lor de tranziție. Facem pașii necesari pentru decarbonizarea completă a portofoliilor noastre de asigurări și investiții până în 2050”, spune Günther Thallinger, membru al Consiliului de Administrație Allianz SE, Managementul Investițiilor, Sustenabilitate.

Investiții proprii

În ceea ce privește investițiile fondurilor deținătorilor de polițe de asigurare, Allianz își propune ca până la sfârșitul acestui deceniu să reducă emisiile absolute deținute cu 50%, comparativ cu valoarea de referință din 2019 pentru acțiunile cotate la bursă și obligațiunile corporative. La sfârșitul anului 2022, 36% au fost deja atinse, restul urmând să fie materializate până la sfârșitul anului 2029.

Toate activele imobiliare deținute în mod direct și societățile mixte investite de Allianz trebuie să se alinieze la traiectoria de 1,5°C pe baze științifice în ceea ce privește emisiile totale. În plus, intensitatea emisiilor de GES a investițiilor în corporații (atât cele cotate, cât și cele necotate) trebuie să fie redusă cu 50% față de 2019.

Pe lângă obiectivele de reducere a portofoliului, Allianz acordă prioritate obiectivelor de reducere a emisiilor pentru patru sectoare cu emisii ridicate: utilități de electricitate, petrol și gaze, oțel și automobile. Acest lucru este pus în aplicare prin intermediul unui dialog activ între companii și managerii noștri de active, lucrând în parteneriat cu inițiative la nivel sectorial.

Afaceri de asigurări de bunuri și răspundere civilă (P&C)

Obiectivele de decarbonizare pentru portofoliul de asigurări comerciale P&C se referă la emisiile de GES provenite din activitățile asigurate de diverse entități Allianz, cum ar fi Allianz Commercial. În acest segment, începând cu subportofoliul cu impact ridicat al companiilor mari care își raportează deja emisiile de GES și care sunt asigurate de Allianz Global Corporate & Specialty, Allianz își propune să reducă intensitatea emisiilor acestui subportofoliu cu 45% până în 2030. Intensitatea emisiilor arată cantitatea de emisii generate de clienți asociată cu fiecare 1 milion de euro de primă și permite măsurarea dinamică a reducerii emisiilor în funcție de creșterea portofoliului. Acest obiectiv ambițios urmează să fie atins printr-o serie de activități, printre care se numără:

Eliminarea treptată a modelelor de afaceri bazate pe cărbune până în 2040 va continua în conformitate cu Declarația noastră privind modelele de afaceri bazate pe cărbune, completată de abordarea ajustată a subscrierii pentru companiile din domeniul petrolului și gazelor naturale introdusă în aprilie 2022.
Extinderea asigurărilor pentru energie regenerabilă și tehnologii cu emisii reduse de carbon ca parte a portofoliului general al Allianz Commercial.
Angajamentul de a se implica cu clienții corporativi pentru a încuraja acțiunile privind tranziția net-zero.

”În cadrul activității noastre de asigurări P&C cu amănuntul, Allianz stabilește obiective climatice inițiale pentru linia de afaceri auto. Ambiția noastră este de a reduce treptat emisiile de carbon pe nouă piețe cheie cu 30% până în 2030, comparativ cu 2022. Transportul, inclusiv mobilitatea privată, este considerat unul dintre sectoarele cu cele mai mari emisii. În același timp, piața se dezvoltă foarte dinamic în direcția vehiculelor cu emisii scăzute, a electromobilității, a kilometrajului redus și a transportului intermodal”, arată compania.

Operațiuni

Planul Allianz de a obține emisii nete zero în operațiunile Allianz din 70 de țări până în 2030 rămâne neschimbat. În următorii șapte ani, compania va reduce gazele climatice per angajat cu 70% (comparativ cu 2019), accelerat prin achiziționarea de energie electrică 100% verde începând cu 2023 și trecerea, în timp, la o flotă de mașini corporative complet electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha *