Sursa foto: Deborah Vernon/Alamy

Un nou studiu indică factorii care determină scăderea producției de miere

În ultimul deceniu, cantitatea de miere produsă de albinele din SUA a scăzut cu aproximativ o jumătate de kilogram pe colonie, în medie, potrivit datelor guvernului american, deși numărul coloniilor administrate a crescut ușor. 

Cercetările au identificat mai mulți factori care împiedică capacitatea albinelor de a produce miere, printre care o creștere a utilizării erbicidelor, transformarea terenurilor cu flori în terenuri agricole și scăderea productivității solului. Un nou studiu, condus de Quinlan, a analizat și factorii care influențează cantitatea de flori care cresc în diferite regiuni, un aspect cheie în ceea ce privește cantitatea de miere produsă, arată The Guardian, printre care schimbările climatice, temperaturile în creștere, modelele modificate de precipitații și fenomenele meteorologice extreme.

„Mergeți la întâlniri cu apicultorii și veți auzi tot timpul că nu mai produc miere ca înainte”, a declarat Gabriela Quinlan, cercetător la departamentul de entomologie și la centrul de cercetare a polenizatorilor din cadrul Penn State. „Este ceva ce vedem peste tot în diferite state”.

Coloniile de albine au suferit pierderi severe în timpul iernilor din ultimii ani, și-au pierdut habitatul, s-au confruntat cu criza climatică, cu pesticide și boli. „Va deveni mai dificil din punct de vedere economic să fii apicultor, și aceste schimbări sunt, de asemenea, un indiciu că vor exista mai puține resurse florale în peisaj și pentru albine”, a spus Grozinger.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha *