Photo 128164499 | Bordeaux © Artem Evdokimov | Dreamstime.com

Schimbările climatice ar putea face vinurile roșii din Bordeaux mai puternice și mai gustoase

Vinul de calitate superioară se obține în anii cu temperaturi mai ridicate, cu mai multe precipitații pe timp de iarnă (și mai puține precipitații pe timp de vară) și cu sezoane de vegetație mai timpurii și mai scurte. Se preconizează că schimbările climatice vor face ca aceste condiții să apară mai frecvent, ceea ce sugerează – cu anumite rezerve – că vinurile din Bordeaux au potențialul să devină mai puternice și, în general, mai bune în anii următori, arată un nou studiu, preluat de The Conversation.

Autorii studiului atrag însă atenția că odată cu intensificarea schimbărilor climatice, crește și numărul evenimentelor meteo extreme, care pot afecta recoltele de struguri. Înghețurile târzii, secetele extreme, ploile puternice și grindina din timpul înfloririi și fructificării sunt tot mai frecvente în Bordeaux și pot distruge strugurii. Acest lucru înseamnă că, în unele locuri, nu se poate obține niciun vin, ceea ce ar putea schimba situația vinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha *