PUMA a aderat la Deforestation-Free Call to Action for Leather (Apel la acțiune pentru piele fără despăduriri), lansat de organizațiile nonprofit globale Textile Exchange și Leather Working Group, care are ca scop crearea unor lanțuri de aprovizionare cu piele echitabile, transparente și fără despăduriri, anunță ESG News.
Inițiativa are ca scop stimularea acțiunilor din partea brandurilor pentru a pune capăt defrișărilor și conversiei ecosistemelor naturale legate de aprovizionarea cu piele. În acest fel, se urmărește protejarea habitatului faunei sălbatice și a biodiversității, conservarea stocurilor de carbon pentru a atenua schimbările climatice și protejarea drepturilor omului.
Lanțurile de aprovizionare cu articole de îmbrăcăminte sunt legate de degradarea solului, de transformarea ecosistemelor naturale și de poluarea căilor navigabile. Cea mai mare parte a impactului negativ asupra biodiversității provine din trei etape ale lanțului valoric – producția de materii prime, pregătirea și prelucrarea materialelor și sfârșitul ciclului de viață.
„Pentru a atenua riscul de pierdere a biodiversității din cauza proceselor noastre de producție, PUMA abordează riscul de poluare a mediului prin obiectivele noastre de a crește utilizarea unor materiale mai durabile și prin programul furnizorilor noștri privind clima, substanțele chimice, apa și aerul”, spune Veronique Rochet, Senior Head of Sustainability la PUMA. „Acest angajament fără defrișări susține, de asemenea, în mod direct unul dintre obiectivele de sustenabilitate 10FOR25 ale PUMA, dedicat reducerii impactului nostru asupra biodiversității. Pentru a contribui la protejarea pădurilor și a speciilor pe cale de dispariție, PUMA se angajează, de asemenea, să nu utilizeze lemn sau țesături derivate din lemn, realizate din păduri vechi și pe cale de dispariție”, spune Veronique.
100% din pielea pe care PUMA o procură în prezent provine de la tăbăcării certificate de Leather Working Group. Acest lucru înseamnă că pielea utilizată în produsele PUMA provine de la producători care depun eforturi pentru a implementa standardele de bune practici ale industriei în materie de management de mediu și trasabilitate. În prezent, PUMA monitorizează performanța de trasabilitate în amonte a tăbăcăriilor care au primit medalia LWG (Leather Working Group).
Cu toate acestea, jumătate din pielea utilizată la PUMA este piele de căprioară, un produs secundar al activității de prelucrare a pieilor din piele integrală. Provocarea cu care se confruntă în prezent PUMA și alte companii din industrie este că majoritatea tăbăcăriilor de piele de căprioară lucrează cu agenți și intermediari, pe lângă tăbăcăriile directe, pentru a garanta o aprovizionare stabilă, ceea ce reprezintă o provocare pentru a avea o trasabilitate completă la nivelul fermei de bovine.