Piața diamantelor sintetice a crescut la 12 miliarde de dolari în 2022, de la 700 de milioane de dolari în 2016

Vânzările de diamante sintetice (diamante de laborator) au ajuns până la aproape 12 miliarde de dolari în 2022, după o creștere de 38% într-un singur an, ceea ce arată o tendință de creștere pentru această piață, conform datelor cunoscutului analist Paul Ziminsky, citate de Quartz.

Publicația notează că datele agregate de Ziminsky sunt utilizate de diferite instituții financiare sau de companii precum HSBC, Fondul Monetar Internațional, Tiffany & Co sau Cartier.

Piața diamantelor de laborator a crescut în ultimii ani, de la un nivel de circa 700 de milioane de dolari în 2016, până la vânzări de 14,6 miliarde de dolari înregistrate până acum în 2023 la nivel global.

Cei mai mari vânzători de diamante sintetice sunt companiile Signet Jewelers și Pandora.

La nivelul august 2023, prețul pentru diamantele de laborator se situau la 1.425 de dolari per carat, în timp ce prețul diamantelor naturale era de 5.185 de dolari.

Spre comparație, în 2016 prețul diamantelor de laborator era de 5.450 de dolari per carat, în timp ce prețul diamantelor naturale era de 6.538 de dolari per carat.

Astfel, prețul diamantelor sintetice a scăzut cu 74%, în timp ce prețul diamantelor naturale a scăzut cu 21% în aceeași perioadă.

Ultimii ani au adus o evoluție tehnologică la nivelul echipamentelor, precum și o scădere a costului de producție. Investițiile jucătorilor din industrie au dus la o ofertă mai mare și la prețuri mai mici.

În prezent, India și China sunt responsabile pentru 75% din producția globală de diamante de laborator, în termeni de volume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha *