Potrivit unor noi date, tinerii sunt mai predispuși să renunțe la randamentul investițiilor pentru a investi în moduri care sprijină cauzele la care țin. Comportamentul poate fi legat de o nevoie a tinerilor de a-și semnala valorile, a declarat un cercetător în domeniul comportamentului, citat de CNBC.
„Aceasta transmite un mesaj că oamenii sunt interesați și că oamenilor le pasă”, a spus Cohen. „Nu știu cât de mare este diferența pe care o fac eu, ca individ, dar cred că este important să joc cel puțin un rol și să arăt că am investit fizic, dar și emoțional, în aceste cauze.”
Ce își doresc tinerii investitori
Datele recente ale sondajelor indică faptul că Cohen nu este singurul. Aproape două treimi dintre investitorii din Generația Z doresc să își aloce portofoliile într-un mod care să susțină cauzele la care țin, potrivit unui sondaj realizat în iulie de U.S. Bank în rândul a aproximativ 4.000 de investitori actuali și aspiranți.
Această cifră este comparată cu 59% dintre mileniali, 45% dintre cei din Generația X și 30% dintre cei din generația Boomers.
Iar tinerii investitori activi sunt dispuși să renunțe la randamente pentru a duce la bun sfârșit acest obiectiv. Sondajul a constatat că mai mult de patru cincimi din Generația Z și milenialii ar fi dispuși să subperformeze S&P 500, cu o rentabilitate medie de 12% pe 10 ani, pentru a se asigura că societățile în care au investit se aliniază cu sistemele lor de valori. Doar 73% din Generația X și 65% din cei din generația Boomers au spus același lucru.
Aproape o cincime dintre investitorii din Generația Z au declarat că ar accepta randamente cuprinse între 9% și 11,8%, mai degrabă decât un randament mediu de 12%. Aproape 30% ar accepta randamente între 6% și 8,9%, în timp ce alți 30% ar accepta randamente între 3% și 5,9%.
Trimiterea unui semnal în piață
Sondajul realizat de U.S. Bank se bazează pe date anterioare care indică o direcție similară. Investitorii mai tineri și mai bogați erau mai predispuși să susțină problemele de mediu, sociale și de guvernanță corporativă – sau ESG – și să pună în joc randamentele pentru aceste valori, potrivit unui sondaj realizat de Stanford Graduate School of Business, Rock Center for Corporate Governance și Hoover Institution, publicat la sfârșitul anului trecut.
Datele apar în contextul în care măsurile de responsabilitate și standardele pentru investițiile ESG sunt intens dezbătute. Președintele Joe Biden a folosit primul său veto în martie pentru a salva o normă a Departamentului Muncii din SUA privind investițiile în fonduri ESG pe care mulți republicani doreau să o elimine. Parlamentarii de la Washington au continuat să se certe în privința mandatelor de raportare ESG pentru companii.
Potrivit lui Julie O’Brien, șefa departamentului de științe comportamentale de la U.S. Bank, un fenomen general bazat pe comportament pentru relația dintre vârstă și ESG ar putea fi faptul că tinerii adulți caută în mod inerent modalități de a-și exprima identitatea.
Investițiile pot oferi o altă modalitate prin care tinerii adulți pot spune: „Acesta este genul de persoană care sunt, iar acum pot acționa într-un mod care este în concordanță cu identitatea mea””, a declarat O’Brien. „Ceea ce observăm în cazul investițiilor ESG este că acestea creează ceva ce poți semnala altor persoane.”
O’Brien a mai spus că generațiile mai tinere se pot simți mai conectate la ESG, având în vedere cantitatea crescută de informații disponibile și omniprezența social media.
„Trebuie să se facă
Cu siguranță, atitudinile față de investițiile conștiente din punct de vedere social variază atunci când se analizează diferiți factori de identificare în cadrul grupurilor de vârstă. Dintre investitorii activi, U.S. Bank a constatat că investitorii hispanici și cei de culoare au fost semnificativ mai predispuși să se simtă motivați să folosească investițiile ca un vehicul pentru a sprijini cauzele care le sunt dragi.
Dylan Assi a declarat că faptul de a fi o minoritate vizibilă autointitulată face ca aspectele ESG să fie mai greu de ignorat atunci când investește personal. Tânărul în vârstă de 22 de ani, care este un investitor pasiv și care a fost expus pentru prima dată la ESG în facultate, a spus că poate fi clar dacă o companie pune „banii acolo unde este gura lor”.
„Există o problemă evidentă pe care o avem pe partea de mediu, dar și pe partea socială”, a declarat Assi, care lucrează în domeniul investițiilor și al capitalului privat în domeniul imobiliar. „În mod fundamental, a face ceea ce este corect este ceva ce trebuie făcut”.
Assi a spus că a constatat o concepție greșită în rândul colegilor investitori tineri, conform căreia trebuie să aibă performanțe inferioare pieței în general pentru a împăca valorile personale. În loc să caute companii care par „perfecte” pe toate fronturile, el a spus să se uite la cele care susțin tendințele ESG la scară mai largă. El a indicat Apple
și Microsoft în ceea ce privește sustenabilitatea în cloud, ca exemplu.
Cohen, al cărui portofoliu a crescut cu aproximativ 35% în acest an, a fost de acord că investitorii nu trebuie neapărat să renunțe la profit pentru a lua decizii conștiente din punct de vedere social. Dar ea a spus că poate fi dificil să găsești cercetări demne de încredere privind modul în care companiile se clasează în spațiul ESG fără a avea acces la un software de screening scump. Ea a adăugat că este și mai dificil atunci când se caută companii care desfășoară activități în domeniul social sau al guvernanței corporative.
Assi a spus că, de obicei, se uită la rapoartele ESG disponibile public, dar recunoaște potențialul de părtinire, având în vedere că acestea sunt de obicei redactate chiar de către companii. Pe de altă parte, Ivler a spus că nu caută în mod activ rapoartele ESG ale unei companii, dar se uită la știrile generale pentru a afla informații despre acțiunile unei companii.
În ciuda obstacolelor, O’Brien crede că, în cele din urmă, o orientare ESG în investiții este benefică pentru tinerii investitori în realizarea obiectivelor lor financiare.
În ciuda obstacolelor, O’Brien crede că, în cele din urmă, o orientare ESG în investiții este benefică pentru tinerii investitori în atingerea obiectivelor lor financiare. Aceasta face ca investițiile să fie mai concrete și mai tangibile, a spus ea, ceea ce este deosebit de important în condițiile în care tinerii se confruntă cu incertitudinea și cu un viitor abstract.
„Tindem să uităm că investițiile nu înseamnă doar bani și matematică”, a spus ea. „Este vorba de psihologie și de lucruri care sunt în mod inerent coapte în umanitatea noastră și pe care trebuie să le navigăm”.