Photo 32694232 © Tbe | Dreamstime.com

Nestlé a lansat un proiect pilot pentru a produce îngrășământ cu emisii reduse de carbon din deșeuri alimentare

Gigantul alimentar Nestlé a anunțat lansarea unui nou proiect-pilot care vizează producerea de îngrășăminte cu emisii reduse de dioxid de carbon folosind coji de cacao și abordarea unei surse importante de emisii de gaze cu efect de seră în agricultură, scrie ESG Today.

Agricultura a devenit un domeniu de interes major pentru acțiunile de combatere a schimbărilor climatice, deoarece sectorul reprezintă o proporție semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră și se numără printre cele mai dificile domenii în care se poate aborda impactul climatic. Sectorul contribuie într-o proporție semnificativă la impactul climatic al sectorului alimentelor și băuturilor, care, la rândul său, este responsabil pentru aproximativ o treime din emisiile globale de GES.

În cadrul noului proiect din Marea Britanie, Nestlé, una dintre cele mai mari companii consumatoare de cacao din lume, va evalua dacă cojile de cacao de la o fabrică de dulciuri din York pot fi folosite pentru a crea un îngrășământ cu emisii reduse de carbon. În cadrul testului, care va dura doi ani, se va evalua performanța îngrășământului în ceea ce privește producția de culturi, sănătatea solului și emisiile de gaze cu efect de seră. În cazul în care proiectul va avea succes, compania a declarat că până la 7.000 de tone de îngrășământ cu emisii reduse de carbon, aproximativ 25% din totalul utilizat pentru producția de grâu a companiei din Marea Britanie, ar putea fi produs și oferit agricultorilor din lanțul său de aprovizionare cu grâu din Marea Britanie.

Nestlé și-a anunțat în 2019 angajamentul de a obține emisii nete de gaze cu efect de seră (GES) zero până în 2050, iar în 2020 compania și-a publicat „planul cu termene limită” pentru a-și atinge obiectivele climatice, care includ, de asemenea, obiective de reducere a emisiilor cu 20% până în 2025 și cu 50% până în 2030.

95% din emisiile de GES ale Nestlé provin din lanțul valoric al companiei, inclusiv aproximativ două treimi din aprovizionarea cu ingrediente și doar aproximativ 5% din operațiunile sale directe. Una dintre inițiativele cheie ale companiei de reducere a emisiilor include promovarea agriculturii regenerative și a practicilor agricole, cum ar fi îmbunătățirea sănătății solului, integrarea copacilor în zonele de hrănire a animalelor, trecerea la îngrășăminte organice și creșterea capacității terenurilor agricole de a stoca carbon.

Pe lângă faptul că ajută compania să își atingă obiectivele climatice, Nestlé a declarat că creșterea producției de îngrășăminte cu emisii reduse de carbon poate, de asemenea, să le ofere fermierilor un produs mai durabil la un preț fiabil.

„Fermierii se află adesea printre primele grupuri expuse la problemele globale, iar aceste riscuri sunt apoi suportate de sistemul alimentar de care depindem cu toții. Trebuie să găsim modalități de a construi mai multă reziliență în sistem, iar optimizarea utilizării resurselor naturale este o parte esențială în acest sens. Acest proiect este un pas mic, dar foarte semnificativ, către un viitor net zero, în care agricultorii, întreprinderile locale și natura vor avea de câștigat”, a declarat Matt Ryan, responsabil cu regenerarea la Nestlé UK & Ireland.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha *