air carbon capture

InfoCons lansează la nivel european Programul Unic de Certificare „Global Carbon Point”

InfoCons lansează, cu ocazia Zilei Europei, la nivel european Programul Unic de Certificare „Global Carbon Point” (Punctul Global de Carbon).

”În contextul unei dezvoltări continue atât la nivel național, cât și la nivel internațional a problematicii privind amprenta de carbon, precum și în contextul unei agravări a efectelor  globale aduse de schimbările climatice, consumatorii trebuie să fie apărați, informați și educați  privind amprenta de carbon atât a produselor și serviciilor, cât și a tot ceea ce ne înconjoară (clădiri, birouri, locuințe, autostrăzi, străzi etc). În acest sens, certificarea amprentei de carbon a produselor, serviciilor și a tot ceea ce ne înconjoară va respecta criteriile existente în standarde internaționale, fiind calculată folosind factori de emisie cât mai preciși”, arată InfoCons.

Inițiativa InfoCons vine în spiritul Pactului Verde European (European Green Deal) și în întâmpinarea principiilor și strategiei Uniunii Europene privind atât Protecția Mediului, cât și economia circulară și ecodesign. Această inițiativă este în conformitate cu seria de propuneri ale Comisiei Europene prin care se adaptează politicile UE în domeniul climei, energiei, transporturilor și fiscalității, pentru a reduce cu cel puțin 55% până în 2030 emisiile nete de gaze cu efect de seră față de nivelurile din 1990 și pentru ca Europa să devină primul continent neutru climatic până în 2050.

Amprenta de carbon este reprezentată de cantitatea totală a emisiilor de gaze cu efect de seră produse de-a lungul lanțului valoric. Amprenta de carbon nu se calculează doar la nivel de entitate, ci poate fi calculată și la nivel de produs. Anume, am putea ști exact cât a poluat fiecare produs finit în parte, de la extracția materiei prime, până la reciclarea acestuia, inclusiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha *