Unilever a anunțat că o să împartă cu ceilalți producători din industrie brevetele pentru prin care a reușit să reducă emisiile de dioxid de carbon produse de combinele frigorifice pentru înghețată, scrie ESG News.
Accesul la aceste brevete va ajuta industria să reformuleze produse de înghețată care să rămână stabile la o temperatură de congelare mai ridicată de -12°C, în loc de standardul actual al industriei de -18°C. Se speră că, prin împărtășirea acestor brevete cu alți producători de înghețată, industria va putea să se îndrepte către combine frigorifice mai eficiente din punct de vedere energetic în întreaga lume.
Anul trecut, Unilever și-a anunțat ambiția de a crește temperatura din dulapurile de congelare a înghețatei de ultimă generație, asigurând în același timp aceeași calitate a înghețatei și aceeași experiență pentru consumatori. De atunci, cercetările efectuate la Colworth, la Centrul global de cercetare și dezvoltare în domeniul înghețatei al Unilever și la două proiecte pilot din Germania au confirmat o reducere a consumului de energie de aproximativ 25% pentru fiecare congelator la temperatura mai ridicată de -12°C, ceea ce este mai bun pentru mediu și înseamnă că funcționarea congelatoarelor este mai ieftină.