Photo 36482784 © Superoke | Dreamstime.com

Starbucks a dezvoltat șase soiuri de cafea care pot rezista la efectele schimbărilor climatice

Starbucks a anunțat recent că a dezvoltat șase noi soiuri de semințe de cafea care pot rezista la efectele schimbărilor climatice, scrie The Guardian.

Originară din Etiopia și cultivată cu precădere în America Centrală și de Sud, arabica este singura boabă de cafea pe care Starbucks o folosește în cele aproape 37.000 de cafenele din întreaga lume. Dar sensibilitatea sa la creșterea temperaturilor o face deosebit de vulnerabilă la coacerea prematură și la pierderea recoltei.

Compania oferă cele șase soiuri de arbori de cafea rezistente la schimbările climatice fermierilor, care sunt liberi să vândă recolta rezultată altor cumpărători decât Starbucks. Gigantul cafelei cumpără de la aproximativ 400.000 de fermieri din 30 de țări, iar în ultimii cinci ani a oferit anual trei milioane de semințe rezistente la schimbările climatice, dezvoltate de alții, unor ferme din Costa Rica, Honduras, Peru, Mexic, China, Indonezia, Guatemala și Nicaragua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha *