Orange România anunță, într-un comunicat de presă, că în perioada ianuarie-martie a reciclat 50.000 de telefoane care au fost predate de către clienți în centrele companiei.
”Obiectivele de business din strategia #OrangeForward sunt ghidate de o politică ambițioasă de responsabilitate socială și de mediu. Pentru a continua misiunea de a crea o lume digitală responsabilă, Orange România a derulat campanii de încurajare a utilizării eficiente a tehnologiei și de siguranță pe internet și a continuat eforturile de reducere a amprentei de carbon, ducând mai departe, într-un ritm susținut, programul său de economie circulară „Re””, arată compania.
Prin programul „Re” – Recumpărare (Buy-Back), Reciclare, Reparare și Recondiționare, compania a colectat în acest trimestru ~50.000 de telefoane, ce vor fi repuse în circulație. Efortul a fost marcat de voluntari Orange, care au plantat Pădurea „Re” (5.000 de copaci) pe o suprafață de un hectar. Tot ca parte a programului „Re”, aproximativ 15.000 de telefoane au fost readuse la viață în centrele Orange.
La 31 martie 2023, Grupul Orange România oferea servicii mobile către 9,9 milioane de clienți, internet fix în bandă largă către 1,2 milioane de clienți, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,3 milioane de clienți.
Totodată, grupul Orange România anunță o scădere a afacerilor în primul trimestru, cu 0,7% față de perioada similară a anului trecut, la 383 milioane de euro. Rezultatele trimestrului reflectă creșterea vânzărilor de echipamente și ale serviciilor de fibră optică, dar și diminuarea veniturilor pe fondul reducerii ratelor de terminație și al declinului structural al unor servicii care nu mai răspund nevoilor pieței.
Românii generează anual peste 100.000 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), ceea ce face din țara noastră unul dintre cele mai poluate state europene, chiar dacă există țări care produc cantități mult mai importante de deșeuri. Problema e că în România rata de colectare ajunge la 35%, în cele mai optimiste estimări, în condițiile în care media europeană este de 45,9% la nivelul anului 2020, arată datele Asociației ENVIRON, una dintre cele mai importante organizații din țara noastră care reciclează DEEE. Cel mai des, românii reciclează mașini de de spălat (70,67%), iar cel mai greu se despart de telefoanele mobile (11%).