Photo 64504113 © Pittawut Junmee | Dreamstime.com

Insectele ar putea da o aromă de carne mâncărurilor și s-ar putea dovedi o alternativă alimentară mai prietenoasă cu mediul

Insectele pot fi utilizate pentru a obține arome asemănătoare cu cea de carne, în timp ce s-ar putea dovedi o alternativă alimentară mai prietenoasă cu mediul înconjurător față de opțiunile tradiționale, după cum au descoperit oamenii de știință, conform The Guardian.

Viermii de făină au fost gătiți cu zahăr de un grup de cercetători care au descoperit că o astfel de combinațe duce la un rezultat care prezintă un gust similar cu cel al cărnii, ceea ce înseamnă că aceștia ar putea deveni o sursă de proteină viabilă.

„Insectele sunt o sursă de mâncare sănătoasă și nutritivă, conținând cantități ridicate de acizi grași, vitamine, minerale, fibre și proteină de calitate, similară cu cea din carne”, notează In Hee Cho, cercetător în cadrul Wonkwang University din Coreea de Sud.

Cho subliniază faptul că insectele comestibile, precum viermii de făină sau greierii, intră în categoria de „superfoods”, iar consumatorii din Asia, Africa și America de Sud se bucură de ele de mulți ani deja.

Totuși, cetățenii din Europa și din America de Nord sunt încă reticenți când vine vorba despre introducerea insectelor în alimentație. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha *