Capturile totale de pește ale UE în 2022 au fost de aproximativ 3,4 milioane de tone de greutate în viu din cele șapte zone marine acoperite de statisticile UE, arată datele publicate de Eurostat.
Flota de pescuit a Spaniei a depășit o cincime din totalul capturilor UE (22%, respectiv 752.000 tone), urmată de Franța (15% – 517.000 tone) și Danemarca (13%, cu 459.000 tone).
Aproximativ 70% din capturile totale ale UE au fost efectuate în Atlantic, zona de nord-est. Speciile-cheie capturate în Atlantic, zona de nord-est au fost peștii mici, cum ar fi heringul (19% din greutatea în viu capturată în această regiune), șprotul (14%), putasu (11%) și macroul (10%). Aproximativ o cincime din totalul capturilor UE privind greutatea în viu în această zonă a fost realizată de flota de pescuit a Danemarcei (19%), urmată de Franța (aproximativ 17%), Țările de Jos (11%) și Spania (11%).
Aproximativ o zecime din totalul capturilor UE a fost capturată în Marea Mediterană și în Marea Neagră, unde principalele specii capturate au fost sardine (22% din capturile UE în zonă) și hamsii (18%). Flota italiană a realizat 36% din capturile UE, Grecia (19%), Croația (18%) și Spania (17%) reprezentând marea majoritate a celorlalte capturi.
În zona Atlanticului, zona centrală de est, unde s-a efectuat aproximativ 7% din totalul capturilor UE, principalele capturi au fost macrou și ton cu aripioare galbene. Dintre țările UE, Spania (37%), Letonia (aproximativ 16%), Lituania (aproximativ 15%) și Țările de Jos (aproximativ 12%) au reprezentat majoritatea capturilor din zonă.
Pescuitul în Oceanul Indian, zona de vest, a reprezentat aproape 7% din totalul capturilor UE, vizând în principal tonul. Marea majoritate, 96% din greutatea totală în viu capturată de flota de pescuit a UE, a fost tonul, în special tonul dungat, tonul cu aripioare galbene și tonul obez. Aproximativ două treimi din capturile UE din zonă au fost efectuate de Spania (66%), iar cea mai mare parte de către Franța (31%).