Bosch estimează că investițiile în tehnologia hidrogenului îi va genera vânzări de 5 mld. euro până în 2030

Furnizorul german de tehnologie și componente pentru autovehicule Bosch anunță că va investi aproape 2,5 miliarde de euro în tehnologia celulelor de combustie cu hidrogen. Până în 2030, Bosch intenționează să genereze vânzări de aproximativ 5 miliarde de euro cu ajutorul tehnologiei hidrogenului.

Deja demarată, investiția se va derula între 2021 și 2026 și este axată pe dezvoltarea și fabricarea tehnologiilor sale pe bază de hidrogen.

La fabrica Bosch din Stuttgart-Feuerbach, furnizorul de tehnologie și servicii a început acum producția de volum a modulului său de alimentare cu pile de combustie. Primul client pentru aceste module va fi producătorul de camioane electrice Nikola Corporation, un nou vehicul al acestei companii urmând să fie lansat pe piața nord-americană în trimestrul trei al anului 2023.

„Bosch știe cum să se descurce cu hidrogenul, iar Bosch se dezvoltă odată cu hidrogenul”, a declarat directorul executiv al Bosch, Stefan Hartung. Acesta consideră în special că Europa trebuie să facă mult mai mult pentru a crea o contrapondere la ritmul rapid al evoluțiilor din alte regiuni ale lumii, cum ar fi Statele Unite.

Președintele Bosch are patru cerințe față de factorii de decizie politică germani și europeni: „În primul rând, trebuie să accelerăm ritmul producției de hidrogen în UE (Uniunea Europeană). În al doilea rând, trebuie create lanțuri de aprovizionare globale și, în al treilea rând, hidrogenul trebuie să fie utilizat în toate sectoarele economiei.” Ca un al patrulea punct, a subliniat importanța creării rapide a infrastructurii de distribuție a hidrogenului în Europa.

În afară de sistemul de propulsie pe bază de celule de combustie, Bosch lucrează și la motorul pe bază de hidrogen, dezvoltând sisteme atât pentru injecția în port, cât și pentru injecția directă a hidrogenului. Această soluție este adecvată în special pentru autovehiculele grele care se deplasează în curse lungi, cu încărcături deosebit de grele.

„Un motor cu hidrogen poate face tot ce face un motor diesel, dar, în plus, este neutru din punct de vedere al carbonului. De asemenea, asigură o intrare rapidă și rentabilă pe piața mobilității pe bază de hidrogen”, a declarat Markus Heyn, membru al consiliului de administrație Bosch și președinte al Bosch Mobility.

Un avantaj major este faptul că peste 90 de procente din tehnologiile de dezvoltare și producție necesare pentru aceasta există deja. Se preconizează că motorul pe bază de H2 va fi lansat începând cu 2024. În momentul de față, Bosch are patru comenzi pentru proiecte de producție din toate regiunile economice importante și se așteaptă la volume de unități de șase cifre până în 2030.

Grupul Bosch este prezent de 29 de ani în România și are aproximativ 9.830 de angajați în șase entități. În 2022, Bosch a generat vânzări consolidate în valoare de 512 milioane de euro pe piața din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha *