Photo 66014676 © Pogonici | Dreamstime.com

Tranziția către clădiri ecologice ar putea reduce emisiile de carbon din construcții cu 23% – IFC

Tranziția către construcțiile ecologice ar putea contribui la reducerea emisiilor globale de carbon în lanțurile valorice din construcții cu aproximativ 23% până în 2035, piețele emergente reprezentând aproximativ 55% din această reducere preconizată, potrivit unui nou raport publicat de Corporația Financiară Internațională (IFC), parte a Grupului Băncii Mondiale, anunță Webwire.

De asemenea, pieţele emergente vor avea nevoie de investiţii de 1.500 de miliarde de dolari până în 2035, pentru a-şi face noile şi vechile clădiri prietenoase cu mediu şi a evita o creştere a emisiilor poluante.

Fondurile ar urma să fi utilizate pentru investiţii în electrificarea vechilor clădiri ineficiente pentru ca acestea să utilizeze energie curată, precum şi în construirea de noi clădiri eficiente energetic şi din materiale cu emisii reduse.

Inițiativa vine în condițiile în care creșterea populației, urbanizarea și industrializarea vor stimula poluarea mult peste limitele de siguranță.

Potrivit raportului, asistența tehnică și instrumentele financiare, cum ar fi obligațiunile legate de durabilitate, ipotecile ecologice, fondurile ecologice, obligațiunile de tranziție la carbon și portofoliile de retragere a emisiilor de carbon, pot contribui la valorificarea oportunităților de investiții. În ultimii ani, finanțarea globală a datoriilor private pentru construcții ecologice a crescut de douăzeci de ori, de la aproximativ 10 miliarde de dolari în 2017 la un nivel record de 230 de miliarde de dolari în 2021. Cu toate acestea, doar 10% din această emisiune a avut loc pe piețele emergente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha *