Photo 47134590 © Neil Letson | Dreamstime.com

SUA lansează un program de plantare de copaci în valoare de 1 miliard de dolari pentru a atenua efectele crizei climatice

Sute de comunități din SUA vor împărți peste 1 miliard de dolari din banii federali pentru a le ajuta să planteze și să întrețină copaci în cadrul unui program federal care are ca scop reducerea căldurii extreme, beneficii pentru sănătate și îmbunătățirea accesului la natură, scrie The Guardian.

Secretarul american al agriculturii, Tom Vilsack, va anunța finanțarea de 1,13 miliarde de dolari pentru 385 de proiecte în cadrul unui eveniment care va avea loc joi dimineață la Cedar Rapids, Iowa.

Eforturile de plantare de copaci se vor concentra asupra zonelor marginalizate din toate cele 50 de state, precum și din Washington DC, Puerto Rico, Insulele Virgine și unele națiuni tribale.

„Credem că putem crea comunități mai rezistente în ceea ce privește impactul climei”, a declarat Vilsack reporterilor în avanpremiera anunțului său. „Credem că putem atenua incidentele și evenimentele legate de căldura extremă în multe dintre orașe”.

În anunțarea subvențiilor în Cedar Rapids, Vilsack va pune în evidență orașul din estul statului Iowa, cu 135.000 de locuitori, care a pierdut mii de copaci în timpul unei furtuni extreme de vânt în vara anului 2020. Cedar Rapids a făcut din refacerea coronamentului de copaci o prioritate de la acea furtună, numită derecho, și va primi o finanțare de 6 milioane de dolari prin intermediul noilor granturi.

Printre ceilalți beneficiari de granturi se numără unele dintre cele mai mari orașe ale națiunii, cum ar fi New York, Houston și Los Angeles, precum și comunități mult mai mici, cum ar fi Tarpon Springs, Florida, și Hutchinson, Kansas.

Brenda Mallory, președinta Consiliului pentru calitatea mediului de la Casa Albă, a planificat să se alăture lui Vilsack la evenimentul din Iowa. Aceasta a declarat anterior reporterilor că multe comunități nu au avut acces la natură și că toate subvențiile pentru copaci vor fi în beneficiul comunităților marginalizate și subreprezentate.

„Toată lumea ar trebui să aibă acces la natură”, a spus Mallory. „Pădurile urbane pot juca cu adevărat un rol-cheie în asigurarea atât a acestui acces, dar și în creșterea rezistenței la schimbările climatice a comunităților, ajutând la reducerea căldurii extreme și făcând comunitățile mai locuibile.”

Banii federali provin din Legea privind reducerea inflației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha *