Photo 37265311 © Huguette Roe | Dreamstime.com

Prejudiciu de 10 milioane de euro, într-un dosar privind reciclarea a aproape 20.000 de tone de deșeuri în București

Poliţiştii din București au pus în executare, joi, 13 mandate de percheziţie domiciliară şi 13 mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Vâlcea, într-un dosar privind reciclarea fictivă a aproape 20.000 de tone de deșeuri în București, un prejudiciu de peste 10 milioane de euro.

Dosarul vizează infracţiunile de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

„Pe parcursul anului 2021, mai multe persoane, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, au creat un circuit infracţional, prin care ar fi întocmit în fals documente (avize însoţire mărfuri, borderouri ridicare deşeu, tichete cântar, recepţii mărfuri etc), care atestau în mod nereal colectarea, transportul şi reciclarea a peste 19.738 de tone de deşeuri din sticlă”, se arată un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Anchetatorii au stabilit că aceste documente ar fi stat la baza întocmirii dosarelor de trasabilitate a deşeurilor depuse la instituţia cu atribuţii în domeniu, scopul fiind evitarea corecţiilor ce trebuiau aplicate organizaţiilor care implementează obligaţiile privind Răspunderea Extinsă a Producătorului, în cazul neîndeplinirii obiectivelor asumate. Astfel, ar fi fost cauzat un prejudiciu de 52.032.542 de lei.

„În baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în vederea continuării cercetărilor şi a dispunerii măsurilor legale”, arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (13.061 de acte materiale).

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de sprijinul inspectoratelor de poliţie judeţene Vâlcea şi Ilfov. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha *