Sursa foto: Wutthichai Luemuang | Dreamstime.com
Sursa foto: Wutthichai Luemuang | Dreamstime.com

Peste 100 de start-up-uri și organizații din domeniul inovației din Europa de Sud-Est vor face parte dintr-un task force

Peste 100 de start-up-uri și organizații din domeniul inovației din Europa de Sud-Est vor face parte dintr-un task force care are ca obiectiv creșterea adopției tehnologiei, dar și susținerea internaționalizării start-up-urilor din regiune.

Acest task force este susținut de Comisia Europeană și a fost lansat de Asociația Română pentru Start-upuri în Tehnologie – ROTSA, European Startup Network și Bulgarian Business Forums. La evenimentul de lansare a participat și Comisarul European pentru Transporturi Adina Vălean.

Grupul va reuni start-upuri, companii mari și autorități europene din domeniul inovației. Printre organizațiile care vor face parte din acest grup se numără companii precum UiPath, Nevomo, EVConnect, Tracking BG și Simsoft. 

„Europa Centrală și de Sud-Est a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de start-upuri de tehnologie în ultimii ani, iar sectorul transporturilor este tot mai bine reprezentat în această privință. Sperăm că întâlnirea cu comisarul european Adina Valean va impulsiona și mai mult acest domeniu care are mare nevoie de finanțare, de o legislație bună și mai ales de oameni bine pregătiți. Anul viitor, vom încheia primele contracte pentru MagRail Booster, care va permite operarea complet automatizată și independentă a vagoanelor individuale în porturi și terminale. De asemenea, avansăm cu tehnologia noastră MagRail, care va permite atingerea unor viteze de până la 550 km/h pe coridoarele feroviare existente și, conform unui studiu recent al Oliver Wyman, va permite economisirea a peste 40 de milioane de tone de CO2 pe an”, a declarat Przemek Ben Pączek, CEO și co-fondator al start-upului polonez Nevomo. 

„România are încă pași importanți de făcut în domeniul transporturilor și al infrastructurii, dar o contribuție importantă poate veni din partea unor proiecte noi, inovatoare, precum cele dezvoltate de start-up-uri. Sprijinul instituțiilor europene este esențial pentru mediul de afaceri și mai ales pentru start-up-uri, având în vedere vulnerabilitatea acestora, dar avem mare încredere că întâlnirea cu doamna Adina Vălean, Comisarul European pentru Transporturi, va face cunoscut mesajul nostru. Cu experiența noastră de aproape zece ani dedicată infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor electrice și cu cele peste 500 de stații de reîncărcare operate până acum în România, suntem pregătiți să participăm activ la planurile europene de electrificare a țărilor membre, de îmbunătățire a mediului prin scăderea CO2, contribuind la obiectivul principal al Comisiei  Europene de a avea infrastructura de încărcare disponibilă la fiecare 60 km.”, a declarat Mihai Dragoș Ciobanu, CEO & Co-fondator EVconnect, unul dintre primii dezvoltatori din România ai unei rețele de stații de reîncărcare a mașinilor electrice cu soluții integrate și software pentru stații la distanță.

Foto: 98439772 © Wutthichai Luemuang | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha *