Photo 220775029 © Hulko Svitlana | Dreamstime.com

Doar 16% dintre cei care călătoresc în interes de afaceri acordă prioritate sustenabilității în planificarea călătoriilor, în ciuda dorinței de a avea opțiuni de călătorie mai ecologice

În timp ce multe companii și angajații lor care călătoresc în interes de afaceri au în prim-plan mediul înconjurător, majoritatea încă nu au transformat intențiile bune în acțiuni concrete și pun în sarcina celorlalți să implementeze călătorii durabile, arată datele Emburse, lider global în optimizarea cheltuielilor, scrie ESG News.

Sondajul realizat pe un eșantion de 1.003 angajați și 254 de angajatori a vrut să afle atitudinea față de sustenabilitate în rândul călătorilor de afaceri britanici, în condițiile în care volumele de călătorii se apropie de nivelurile pre-pandemice.

Potrivit raportului, 38% dintre întreprinderi au raportat o creștere a investițiilor în durabilitate, iar 71% au declarat că au o politică sau orientări formale în materie de durabilitate. Cu toate acestea, doar 37% dintre aceste întreprinderi aplică în mod activ aceste politici în timpul rezervărilor și aprobării cheltuielilor de călătorie.

Doar unul din șase angajați a menționat sustenabilitatea ca fiind prioritatea lor principală atunci când își fac planuri de călătorie, cu mult sub nivelul costurilor și al confortului călătorilor. În timp ce preocupările legate de mediu rămân o prioritate scăzută în timpul procesului de rezervare pentru călătorii de afaceri, 71% au declarat că angajatorul lor ar trebui să facă mai mult pentru a permite călătorii durabile.

În același timp, majoritatea angajaților (76%) au fost de acord, de asemenea, că ar alege un mod de transport mai durabil dacă ar fi disponibile stimulente financiare sau programe de dezvoltare durabilă.

De la sondajul Emburse din 2021, care analizează călătoriile de afaceri sustenabile după pandemie, cererea angajaților pentru stimulente de călătorie sustenabilă a crescut cu 19%. Datele din 2021 au constatat, de asemenea, că doar unul din nouă angajatori (11%) a enumerat sustenabilitatea ca fiind un factor important pentru aranjamentele privind călătoriile de afaceri. La doi ani distanță, costul este, în cele din urmă, cel mai important factor atunci când vine vorba de rezervarea călătoriilor de afaceri, atât pentru întreprinderi, cât și pentru angajați.

Principalele constatări:

Politici de durabilitate ale companiilor
71% dintre întreprinderi oferă în prezent îndrumări privind călătoriile durabile. Dintre acestea, 38% au o politică formală, iar 33% au un set de orientări în vigoare
Între timp, dincolo de structurile de lucru hibride, doar 37% dintre acestea aplică în mod activ politica de încurajare a călătoriilor durabile atât pentru deplasarea la locul de muncă, cât și pentru deplasările în interes de serviciu.
43% au în vedere punerea în aplicare a unor inițiative și stimulente (cum ar fi stimulente pentru bugetul de deplasare, programe de deplasare cu bicicleta la locul de muncă și formare la distanță) pentru a încuraja deplasarea durabilă a angajaților.
25% dintre întreprinderi nu au o politică de sustenabilitate a călătoriilor de afaceri.
iar 6% nu intenționează să implementeze una.
Priorități atunci când călătoresc
38% dintre companii au crescut investițiile în durabilitate
Peste un sfert (27%) au redus investițiile în durabilitate, din cauza costurilor mai mari ale activității comerciale.
Atunci când rezervă o călătorie de afaceri, 31% dintre persoanele care călătoresc în interes de afaceri acordă prioritate rentabilității, urmate de: comoditatea și accesibilitatea (27%), programele de loialitate și de recompense (21%) și sustenabilitatea (16%)
Doar 26% dintre aceștia ar reduce în mod proactiv călătoriile pentru a-și reduce amprenta de carbon.

Apetitul angajaților pentru călătorii durabile
71% dintre angajați doresc ca angajatorul lor să facă mai mult pentru a permite călătorii durabile.
O mică minoritate (7%) de angajați nu doresc ca angajatorii să facă mai mult pentru a permite deplasările durabile.
76% dintre angajați ar alege un mod de transport mai durabil dacă angajatorul lor ar oferi programe sau stimulente financiare.
Cererea angajaților pentru călătoriile sustenabile cu stimulente a crescut cu 19% din 2021, conform rezultatelor anterioare ale Emburse
74% dintre angajați consideră că este responsabilitatea organizației lor să facă mai mult pentru a permite călătorii de afaceri sustenabile, indiferent de costuri

Jeroen van Velzen, SVP Travel & Mobility la Emburse, a comentat: „Călătoriile de afaceri au sfidat așteptările, înregistrând o revenire aproape completă la nivelurile anterioare pandemiei. Dar nu ne putem întoarce la situația obișnuită în ceea ce privește emisiile. Atât companiile, cât și călătorii trebuie să depună eforturi pentru a-și reduce amprenta de carbon. Este promițător faptul că tot mai multe organizații pun în aplicare orientări și politici de sustenabilitate, dar aceste date arată că mai avem încă mult până când acest lucru va deveni o prioritate.”

„În timp ce managerii de turism ar putea aplica cu strictețe politicile companiilor lor pentru a contribui la atingerea obiectivelor privind emisiile de dioxid de carbon, această abordare greoaie riscă să îndepărteze angajații care călătoresc. Educarea călătorilor cu privire la impactul călătoriilor lor în termeni ușor de înțeles – cum ar fi câte case ar putea fi alimentate cu energia utilizată într-o călătorie – poate duce la niveluri mult mai ridicate de conformitate. Angajatorii trebuie să le ofere angajaților instrumentele necesare pentru a lua decizii mai inteligente, iar angajații trebuie să folosească aceste informații pentru a face planuri de călătorie mai ecologice. Trebuie să trecem dincolo de a ne ocupa de problemele de mediu și să transformăm bunele intenții în acțiuni semnificative.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha *